Sağlıklı Tekstil Ürünlerinin Özellikleri
Dünyada hızla yayılan sağlıklı yaşam eğilimi, ülkemizin lokomotif sektörlerinden tekstil sektörünü de etkiledi. Tekstil ve hazır giyim, sanayileşme sürecinin önemli yapı taşını oluşturan ve gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasına ciddi katkılar sağlayan emek yoğun sektörlerin başında gelmektedir. Dünyada rekabetin en yoğun yaşandığı bu sektörde, kotaların kalkmasıyla hem arz hem de talep yönünde rekabet daha da keskin hale gelmiştir. Bu çerçevede tekstil ve hazır giyimde markalaşma büyük önem arz etmeye başlamış, nitekim sektörün güç kaybetmesi sonucunda bazı ülkelerin markalaşmaya yöneldikleri görülmüştür.
BAMBU İPLİĞİNDEN ORGANİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ
Doğal ipliklerin ham maddesi olarak kullanılan bambu ağaçları, dilim dilim kesildikten sonra hamurlaştırılarak elyaf haline getiriliyor. Sonra elyaflarından ayrıştırılıyor ve çeşitli makinelerde teknik işlemlerden geçirilerek ipliğe dönüştürülüyor. Bu işlemler sırasında ipliklerin tamamen doğal ve saf kalmasına dikkat ediliyor.
Diğer iplik türleri ile karışım halinde de kullanılabiliyor. Boyandığında ışıltılı bir görünüm alıyor, özellikle banyo havlusu ve bornoz üretiminde yaygın olarak kullanılıyor. Antibakteriyel özellik içermesi nedeniyle battaniye, paspas ve çorap üretiminde de oldukça yaygın kullanım alanına sahip. Nevresim, perde ve yatak çarşafları üretiminde bambu kumaşlarından yararlanılıyor.
Tekstilde Kanser Riskine Dikkat Edin !
Yüzde yüz organik pamuk, keten ve kenevirden üretilen tekstil ürünlerinin sağlıklıdır. Doğal olmayan pamuk ve sentetiklerdeki azor boyalar astıma ve kanserojen etkilere neden oluyor.
Kıyafetlerimizin üzerindeki boya artıkları ve kimyasallar, ter ve solunum yoluyla vücudumuza nüfus ediyor ve sağlığımızı en az gıda maddelerindeki kimyasallar kadar etkiliyor. Yapılan bazı araştırmalara göre bu kimyasalların bir kısmı alerjilere neden oluyor ve kanser riski taşıyor. Günümüzde kullanılan tekstil ürünlerinin büyük çoğunluğunun ana maddesi elyaf. Elyaf, doğal ve sentetik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Doğal elyaflar hayvanlardan ve bitkilerden elde edilirken, sentetik elyaflar petrol ve türevleriyle bazı kimyasallardan yapay olarak üretiliyor. Ucuza mal edilmeleri, ütü ve yıkama kolaylığı nedeniyle sentetik kumaşlar tekstil sektöründe son derece gözde.
Bizde sizin sağlığınız için sizlere en hijyenli en kaliteli ürünlerle hizmet veriyoruz.
Bir yanıt yazın